dilluns, 14 d’octubre de 2019

Descripció i objectius

Descripció del projecte

En el marc de les actuacions STEAM del centre, tenim el projecte "Disseny i creació 3D" que desenvolupa l'alumnat de 2n d'ESO que incorpora les tecnologies de fabricació digital com a recurs per generar oportunitats d'aprenentatge.

Aquest projecte té la voluntat que l’alumnat de l'INS Milà i Fontanals participi i col·labori amb col.lectius i entitats del barri i de la zona. Es tracta d’un aprenentatge actiu, de reflexió sobre la pràctica que pretén reforçar el sentiment de pertinença i l’arrelament al territori. Posarem el focus en els alumnes, impulsant la participació responsable i activa a través de la seva posada en pràctica en situacions reals de la vida quotidiana, dins el concepte de ciutadania global, buscant el bé del conjunt de la societat.

L'alumnat del nostre centre visitarà les escoles de primària de la zona, es trobarà amb les direccions de les escoles, entrevistarà l'alumnat i el professorat de 2n de primària i farà una observació d'aula. Tenen com a objectiu conèixer com juguen els nens, esbrinar quins jocs i joguines fan servir a l'escola, quines dinàmiques es potencien... Una vegada recollida aquesta informació, tenen la missió de dissenyar i crear una proposta pròpia de joguines amb tecnologies de fabricació digital per tal de tornar a l'escola de primària i dinamitzar una sessió de jocs amb els nanos petits i regalar al centre les joguines creades pensant en ells.

Podríem dir que és una activitat educativa que forma persones, que té una mirada de ciutadania activa i compromesa amb la seva ciutat. Alumnat del Raval dissenyant i creant per alumnes de les escoles del Raval, un aprenentatge i servei, en certa manera.


Objectius

  • Fomentar l'arrelament de l'alumnat al territori i afavorir la seva participació i vinculació a iniciatives ciutadanes del districte i la ciutat.
  • Conèixer els entorns de treball de diverses eines de disseny i creació 3D (TinkerCad, Thingiverse, Cura) 
  • Materialitzar propostes de disseny a partir de eines i recursos de fabricació digital (BQ Hephestos, Ender 3)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada